En konstig sak här i Dubai är att de finns olika "sektioner" på tunnelbanan. Det finns en speciell "golden section" där de lite finare, lite bättre får sitta. Alltså de som har betalat lite mer för att få sitta just där. I de vagnarna får ingen annan gå in och detta är strikt kontrollerat.

Sedan finns det en del av tunnelbanevagnen som bara är till för tjejer. Det är alltså endast tillåtet för tjejer att stå och sitta i den sektionen. Den tredje sektionen är för resten, alltså män och de som väljer att inte betala extra. 
Pappas jobbarkompis som nyligen var i Dubai rekommenderade oss att åka till "Madinat" här. Vi gjorde som hon sa och gick dit efter att vi varit och kollat runt lite i stan.

Jag hade inga direkta förväntningar på vad vi skulle se där inne men jag blev ändå förvånad när vi klev in. Under några veckor nu i December var det nämligen en "Vinterfest" där. De fanns fakesnö, plast isrink, pepparkakor och en julmarknad och det var fullt med folk! 

Alla där var helt fascinerade av julgranarna, pepparkakshusen och snön, något som vi i Sverige är väldigt vana med. Men det var trevligt, även fast det kanske inte var det jag hade trott skulle vara där var det kul att se.

Idag besökte vi palmön, alltså en ö som är byggd till att forma en palm. Att ön var formad som en Palm var ingenting man riktgt märkte när man var på ön, men det var ändå häftigt att ha varit där. 

Vi gick runt lite på den yttersta delen av ön för att sedan ta en metro tillbaka till fastlandet. Därifrån tog vi oss sedan till det sjustjärniga hotellet.

Jag hade trott att man skulle få gå in där, eller iallafall vara i närheten av hotellet. Men det var sådan sjuk säkerhet där så bodde man inte där fick man nöja sig med att stå en bit bort och kolla. Haha oh well, det var väl trevligt det också.